یکی از پیمانکاران پروژه نهضت ملی در تهران که بنا بر مشکلات و چالش هایی که با اداره کل راه و شهرسازی استان دارد، علاقه ای به ذکر نام خود در این گفتگو را نداشت در مصاحبه ای با روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران اظهار کرد: تاخیر در واریز تسهیلات و آورده مردم موجب افزایش هزینه های پروژه های نهضت ملی مسکن شده است.
این انبوه ساز تهرانی افزود: اجرا به روش های سنتی در این پروژه ها، آنها را از نظر زمانبندی به تاخیر می اندازد و متحمل تورم می کند.
وی گفت: پیشرفت فیزیکی پروژه ای که ما در حال اجرای آن هستیم به زحمت به 10 درصد می رسد، علی رغم اینکه ضمانتنامه قابل توجهی را از محل آورده متقاضیان نزد کارفرما قرار دادیم اما تسهیلات به شکل قطره چکانی تزریق شده که جلوی روند کار را گرفته است.
وی با بیان اینکه ما پیشنهاد دادیم منابع را به مصالحی که در پروژه مورد نیاز است تبدیل کنند، گفت: قیمت میلگرد در حال حاضر نسبت به زمان شروع پروژه دو برابر شده است و این نشان می دهد که روند تورمی چقدر می تواند به متقاضی و هزینه های اجرای پروژه آسیب وارد کند.
پیمانکار پروژه نهضت ملی بیان کرد: با روند فعلی پرداخت تسهیلات و با توجه به اینکه آورده متقاضیان پاسخگوی هزینه های جدید نیست، قطعا این پروژه ها از تورم عقب می مانند.
وی معتقد است: اعمال روش های صنعتی در ساخت پروژه ها موجب تسریع در ساخت می شود که بدین ترتیب قطعا کمتر متحمل گرانی های حاصل از تورم خواهند شد.
وی اضافه کرد: چندین ماه تاکید کردیم که نقشه های فنی پروژه از روش های سنتی به سمت روش های صنعتی برود اما به بهانه نداشتن زمان، مقاومت کردند که باعث شد هم زمان را از دست دهیم هم پروژه با روش سنتی ساخته شود.
این انبوه ساز تهرانی با اشاره به اینکه مشکل پروژه های نهضت ملی مسکن تنها آورده متقاضی و موضوعات مالی نیست، گفت: این پروژه ها با انرژی هنگفتی در حال اجرا است علاوه بر آن در طول دوران بهره برداری از ساختمان هم قطعا هدررفت انرژی بیش از ارزش مسکن خواهد بود.
وی با اشاره به تاثیر روانی و اجتماعی رکود در پروژه های نهضت ملی بر روی جامعه هدف، اظهار کرد: همانطور که مجریان پروژه استرس نرخ تورم را دارند قطعا مردم هم این استرس را متحمل می شوند اما بعید می دانم این استرس برای مدیران برنامه ریز و تصمیم گیر تعریف شده باشد.