انجمن انبوه سازان استان تهران؛

توقف نهضت ملی مسکن تهران به دلیل عدم همکاری بانک ها/ بدون مشارکت بخش خصوصی احداث مسکن امکان پذیر نیست/ وزرای دولت را به مجلس فراخواندیم

توقف نهضت ملی مسکن تهران به دلیل عدم همکاری بانک ها/ بدون مشارکت بخش خصوصی احداث مسکن امکان پذیر نیست/ وزرای دولت را به مجلس فراخواندیم
ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با انتقاد از این که بانک ها در اجرای نهضت ملی مسکن همراهی نکردند و پروژه های استان تهران درحال تعطیلی است، گفت: ابزار قانونی لازم برای مشارکت بخش خصوصی فراهم است و وزرای دولت را برای تحقیق و تحفص درباره نهضت ملی مسکن به کمیسیون فراخواندیم.

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان استان تهران، عبدالجلال ایری، در دیدار با اعضای کارگروه راهبری پروژه های نضهت ملی مسکن انجمن انبوه سازان استان تهران، اظهار کرد: قانون جهش مسکن مصوب مجلس یازدهم بود که در دولت سیزدهم آغاز شد و برای آن ابزارهای اجرایی مختلفی درنظر گرفتیم که یکی از آن ها بهره گیری از ظرفیت انبوه سازان است. سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، افزود: انتظار می رفت با ورود این دوستان که سازنده های مطرح و مجریان موفقی هستند، بر مبنای قانون که درباره واگذاری زمین و ارائه تسهیلات صراحتا دستوراتی را صادر کرده، اجرای مسکن سازی سرعت بگیرد اما متاسفانه با گذشت سه سال از ابلاغ قانون به دلیل عدم همکاری بانک ها شاهد اجرای یک میلیون واحد مسکونی نبوده ایم. وی ادامه داد: طبق اعلام بانک مرکزی پرداخت 1400 همت تسهیلات برای بانک ها ابلاغ شده اما در عمل بانک ها برای 400 هزار واحد مسکونی قرارداد انعقاد کرده اند؛ در حدود 700 تا 800 هزار واحد مسکونی هم از طرف راه و شهرسازی معرفی شده اند که متاسفانه این تعداد معرفی شده هم به طور کامل قرارداد منعقد نکرده اند.

ایری با بیان این که مردم آورده اولیه خود را واریز کرده و اکنون منتظر اجرای پروژه ها هستند، گفت: به دلیل عدم همکاری بانک ها اجرای طرح ها متوقف است و انبوه سازان هم به عنوان مجری پروژه ها گلایه دارند زیرا که صرفا مبنای قانون ورود کرده اند و اکنون دچار ضرر مالی شده اند؛ در شرایط فوق انتظار دارند و البته ضروری است قانون گذار بر روند اجرای این قانون نظارت کند. عضو کمیسیون عمران م جلس شورای اسالمی با یادآوری این که به دلیل عدم پرداخت تسهیلات توسط بانک ها، پروژه های استان تهران متوقف شده است، گفت: این درحالی است که در زمان مصوب قانون، ساخت مسکن متری دو میلیون و 700 هزار تومان بر آورد شده بود، در زمان ابالغ 4 میلیون و 400 هزار تومان شد و هنگام قرارداد به متری 8 میلیون تومان رسید؛ اما اکنون قطعا عدد اجرا بیشتر از مبلغ فوق است که جای تعامل دارد. وی با بیان این که اکنون با رقم های فوق در بازپرداخت تسهیلات مردم با مشکل مواجه هستیم، گفت: موارد را با انبوه سازان استان تهران بررسی کردیم و راهکارهای اجرایی پروژه های فوق را جمع بندی کردیم.

ایری با بیان این که راهکار اجرایی، مشارکت بخش خصوصی و انبوه سازان در اجرای طرح ها است، گفت: هرچقدر دولت تهسیلات پرداخت کند به عدد نهایی یک میلیون مسکن نخواهد رسید و باید از ظرفیت انبوه سازان که در قانون هم دیده شده، برای اجرا بهره برد. سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسالمی یادآور شد: همه وزارت خانه ها باید در این پروژه ها همراهی کنند و تحقیق و تفحص را با حضور وزرای مختلف در کمیسیون عمران آغاز می کنیم تا عدم اجرای این طرح ها آسیب شناسی شود؛ مردم هم از مجلس برای نظارت پروژه ها و موارد قانونی آن انتظار دارند و باید تا قبل از این که وضعیت اسفناک احداث مسکن به بحران تبدیل شود، تولید را ساماندهی کنیم.

14

13

12

۱۶ دی ۱۴۰۳
برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.